Fites aconseguides

  1. Una transformació lenta, però constant del nostre entorn immediat i de com ens relacionem amb ell. La duresa i fredor de l’asfalt ha anat donant pas a un entorn més amable, amb colors, amb elements de mobiliari, arbres… I la idea cada vegada més interioritzada que una altra relació més justa, més d’igual a igual, és possible entre conductors de vehicles a motor, ciclistes i peatons. No és un canvi fàcil, però sí possible.
  2. Capacitat d’influència en alguns dels canvis i millores que s’han anat introduïnt en el projecte d’aquesta Superilla. En aquest sentit, vam ser els primers en demanar la urgent neteja i urbanització de la Plaça Dolors Piera, no com un regal de consolació si fracassava la Superilla com volien altres veus sinó com el cor d’aquesta zona del barri i on es representin els valors que defensem: vivenda pública, sostenibilitat ambiental i lloc de dinamisme i trobada social. El radar pedagògic de Roc Boronat seria una de les darreres fites, una mesura que ens heu reclamat des de fa mesos (Aclariment: la obertura de Roc Boronat és una de les concessions que hem hagut de fer contracor per no comprometre encara més el projecte i s’ha fet pensant en el futur bus V25 que ha d’unir Poblenou amb Horta)
  3. La creació d’un sentiment de pertinença al territori que abans no existia i la dinamització del veïnat. La sensació és que en només uns mesos hem aconseguit fer una fotografia bastant real de les necessitats que tenim com a veïns i us hem animat a ocupar sense por els espais on abans dominaven els vehicles. Aquest tram de Sancho d’Ávila on hi ha nens jugant al carrer cada tarda seria l’exemple més clar.
  4. El foment de moviments similars al nostre en altres zones de la ciutat. Col·lectius a l’Eixample, Camp d’En Grassot i entorn del Mercat de Sant Antoni que serveixin per explicar i entendre els beneficis d’una ciutat organitzada en forma de Superilles.